Sunday, April 21, 2013

Academia Vampirilor [Academia Vampirilor #1] - Richelle Mead




DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…
Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…




Parerea Mea:

Aceasta carte a fost absolut MINUNATA! Imi pare rau ca s-a terminat prima carte, dar ma bucur ca ma asteapta inca 5 carti din aceasta serie.
Autoarea are un stil de a scrie fantastic, care m-a introdus efectiv in acea lume si la un moment dat am avut impresia ca ma aflu acolo. 
In "Academia Vampirilor" se afla trei tipuri de vampiri:
 Moroii sunt vampirii vii, care se hranesc cu sange si au puteri magice, de fapt sunt derivate ale pamantului, apei, aerului si al focului. Strigoii sunt ori moroi care au omorat si au devenit astfel pentru ca au vrut, ori dhampiri sau moroi care au fost muscati de un alt strigoi si au devenit astfel fara voia lor. Dhampirii sunt copiii facuti dintre un parinte moroi si altul om, sau dintr-un parinte moroi si altul dhampir. 
Cei mai puternici sunt Strigoii, dupa cum probabil v-ati dat si seama, urmatorii ca putere sunt dhampirii, care trebuie sa ii apere pe aceia care sunt mai slabi, moroii.
Rose (dhampir si gardian) si Lissa (o printesa moroi respectata) sau plecat de la academia Sfantul Vladimir din cauza unui incident petrecut acum aproape 2 ani, care le-a schimbat viata radical. Un gardian dhampir numit Dimitri le gaseste si le aduce inapoi pe cele doua. De aici incepe adevarata actiune si te poarta intr-o lume de neuitat. Ca de obicei eu m-am atasat foarte mult de personaje...
Cele doua dezvolta o conexiune cum nu a mai fost vazuta pana acum, Rose putand intra cu usurinta in mintea Lissei si putand de asemenea sa ii simta emotiile, sentimentele.
Dimitri este tipul acela de baiat bine facut, aratos, dar care este modest (Tipul de baiat care nu prea mai exista in zilele de astazi).
Stiu ca nu am dat multe detalii, dar daca as da, v-as povesti toata cartea.
Ca o incheiere, as dori sa va spun ca aceasta carte merita citita si ca o recomand din tot sufletul!

CUMPARA:

Simbirsk Technologies Ltd


4 comments:

Denisa C said...

Am devorat cartea asta, ca nici o altă carte.
Iar seria ,sunt deja la volumul 4 ,în nici o săptămână.
Frumoasă recenzia.:D

Maria :) said...

Multumesc! Si eu sunt foarte mandra de mine ca am hotarat sa citesc aceasta carte. :)

Ralu said...

Frumoasă recenzie! Da, și eu am devorat cartea asta, din păcate nu le am pe următoarele, dar sper să fac rost de ele cât de curând. :X

meduza said...

Draguta recenzie :) Si mie mi-a placut mult de tot AV :D >:D< Deci, team Dimitri? :D :D