Sunday, February 26, 2012

Revolta - Suzanne Collins [vol. 3 Jocurile Foamei]



REVOLTA:

Dabia am terminat cartea, ultimul volum al triologiei "Jocurile Foamei". Nu imi vine sa cred ca s-a terminat. As fi dorit sa dureze mai mult, dar din pacate nu se poate.
Districtul 12 nu mai exista, iar Katniss se trezeste in subteranul Districtului 13, district care a fost locuit in tot timpul asta. Desigur, Katniss cand aude asta, este distrusa, devastata. Dupa un timp, aceasta accepta sa fie Gaita-Zeflemitoare, daca Peeta si ceilalti concurenti ai jocurilor, aflati in viata, vor fi salvati din ghearele Presedintelui Snow. Katniss face cateva "prop-uri", un fel de mici reclame care ii ideamna pe locuitorii Panemului, sa se revolte impotriva Capitoliului.
Peeta este salvat intr-un tarziu, dar nu este cum era odata. Acesta a fost "viespchestrat", adica un fel te "otrava", care il indruma sa o omoare, sau macar sa o raneasca pe Katniss. Mai pe scurt, amintirile cu Katniss, au fost distruse, creand imagini urate cu aceasta. O va omori Peeta pe Katniss?  Vor castiga, sau vor pierde?
Va las sa aflati singuri.
Sfarsitul este absolut... uimitor! Am plans, destul de mult. Epilogul este absolut neasteptat, dar m-a facut sa zambesc.

3 comments:

-D- said...

Eu mi.am cumparat aseara primul volum si astept acum nerabdatoare ca aceasta saptamana sa soseasca:)

Maria :) said...

Felicitari! O sa iti placa 100%. Daca nu, iti dau voie sa ma faci nebuna :)

-D- said...

Am citit o gramada de pareri toata lumea spune acelasi lucrru "cartea asta nu o poti lasa din mana":))