Friday, July 20, 2012

Sange Albastru [ Sange Albastru #1 ] - Melissa de la Cruz


Schuyler vrea să afle ce secrete ascund cei cu Sânge Albastru. Dar nu cumva pericolul o pândeşte şi pe ea?
În mijlocul familiilor din elita newyorkeză se ascunde o societate secretă de americani celebri ai căror strămoşi au ajuns în Lumea Nouă, călătorind pe corabia Mayflower. Membrii acesteia sunt puternici şi bogaţi — şi, în realitate, nu sunt fiinţe umane. Sunt cei cu Sânge Albastru, un străvechi grup de vampiri.
Schuyler Van Alen nu s-a integrat niciodată la Duchesne, o şcoală particulară de prestigiu din New York. Preferă să poarte haine lălâi şi vintage în locul toaletelor de la Prada şi perlelor afişate de colegele ei; în plus, locuieşte împreună cu bunica sa, o persoană retrasă, într-o vilă în care mai răzbate încă fastul vremurilor de odinioară. Schuyler este o singuratică... şi este fericită aşa.
Dar când împlineşte cincisprezece ani, viaţa i se schimbă dramatic. Îşi descoperă un întreg mozaic de vene albastre pe braţe şi începe să aibă pofte nebănuite… de a devora carne crudă. Pe de altă parte, moartea misterioasă a unei colege de la Duchesne îi bântuie gândurile. Şi ce este şi mai ciudat, Jack Force, cel mai popular băiat din şcoală, dintr-odată pare a fi interesat de ea.


Parerea Mea:
Aceasta carte mi se pare destul de reusita. Ma asteptam sa fie la fel ca toate celalte: Vampiri care nu suporta lumina, care tot ce doresc este sa omoare oameni sugandu-le sangele [suna ciudat, stiu] si care se lupta bla bla bla. Ei bine nu este asa. Personajele sunt diferite, mai mult inspirate din religie [Lucifer, Mihail si Gavril, etc.]. 
Nu exista varcolaci, dar veti afla mai in colo ca ei pot fi omorati de ceva... ceva asemanator cu cei cu sange Albastru... dar NU varcolaci, cum gasim in toate cartile/filmele fictiune. 
Numele mi se par neobisnuite, nu foarte comune: Schuyler, Bliss, Benjamin [Jack], sa nu mai spun de numele de familie: Llewelyn (inca nu stiu cum sa-l citesc, eu spun liu-ui-lin) sau Hazard - Perry.
Actiunea este putin cam complicata, dar asta o face interesanta. Te tine in suspans la fiecare sfarsit de capitol.
La inceput a fost putin cam plictisitor, dar dupa primele 5-6 capitole deja incepe actiunea.
Un alt lucru pe care il ador este ca in fiecare capitol autoare vorbeste din perspectiva altcuiva. Nu stiu daca intelegeti. Afli tot ceea ce gandesc Bliss, Mimi si Schuyler, principalele personaje.
Cartea o recomand cu placere fanilor vampirilor.
Mi-a placut foarte mult. Odata ce incepi sa citesti nu o mai poti lasa jos din mana...

1 comment:

Jacqline said...

Imi doresc sa citesc aceasta serie, insa pana acum nu am avut ocazia.
Recenzia ta m-a convins ca trebuie sa fac rost de primul vol. cat mai curand posibil :D