Friday, June 22, 2012

Chimie Perfecta - Simone Elkeles

Ma gandeam sa incep un nou mod de a scrie recenziile, adica, la inceput sa pun descrierea cartii, iar apoi sa spun parerile mele proprii despre personaje si actiune. Pentru ca, dupa cum probabil ati observat, scriu recenzii cu foaaaarte multe spoilere.
 Descriere:

BĂIAT RĂU + FATĂ CUMINTE = CHIMIE PERFECTĂ
O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor
La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea.
Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?

 Parerea Mea:
Aceasta carte este cea mai minunata carte non-fictiune citita de mine pana acum. Va ganditi ca probabil actiunea si suspansul nu sunt prezente... dar va voi contrazice.
Personajele principale sunt Brittany si Alejandro, pe scurt Brit si Alex; dupa cum ati citit in descriere, ei sunt obligati sa fie parteneri de laborator la orele de chimie. Dar, Alex, face pariu cu unul dintre prietenii lui, Lucky, ca "poate intra in chilotii lui Brit.".
Incercand sa castige pariul, Alex se indragosteste de Brit, si viceversa.
Brittany incearca sa isi pastreze imaginea de "fata perfecta", defapt, mama ei doreste ca ea sa fie perfecta din cauza dizabilitatii fizice a surorii ei Shelley. Toata lumea si-o imagineaza pe Brit ca o fata fitoasa, deoarece traieste in Nordul orasului.
Alejandro, este un baiat ce traieste in Sudul orasului. El este "barbatul casei" pentru ca este cel mai mare dintre frati, iar tatal lui a murit... Alex are imaginea aceasta de "baiat rau", dar in interior nu este deloc asa. Toata lumea il considera rau si tuturor le este frica de el. De ce? Pentru ca face parte dintr-o banda: Latino Blood, cunoscuta ca cea mai rea banda.
Aceasta carte se adauga pe lista mea de favorite. Este o carte usoara, pe care cu siguranta o puteti citi la plaja, sau undeva in aer liber, in timpul verii.

4 comments:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash said...

Îmi place mult recenzia :X Vreau să mă apuc şi eu de ea vara asta.

Cărei categorii de vârstă recomanzi cartea? :)

Maria :) said...

Hmm.. cred ca 13+ pentru ca are unele pasaje violente [nu foarte violente], iar limbajul este putin cam indecent..

Alice said...

hmm...de când zic ca imi voi cumpara cartea,dar sincer nici timp nu am avut ca sa citesc :D
Acuma a venit vacanta cu siguranță voi avea timp sa o citesc...

Georgiana said...

Inca nu am avut ocazia sa o citesc