Saturday, February 25, 2012

Jocurile Foamei - Suzanne Collins

Recomand aceasta carte tuturor celor care sunt dornici de aventura si care adora lupta pentru supravietuire.
Cartea te captiveaza inca de la inceput, povestindu-se despre viata grea pe care o duc oamenii ce traiesc in Districul 12, in special Katniss, impreuna cu sora sa Prim si mama ei, care nu prea se face remarcata, deoarece aceasta este traumatizata de moartea sotului sau, tatal celor doi copii.
In fiecare an este organizat un concurs sangeros si dureros, intitulat "Jocurile Foamei", acesta fiind organizat pentru a arata putera Capitoliului.
24 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, sunt supusi unor probe, probe mai putin normale, probe sadice. Acestia sunt pusi intr-o arena pentru a-si arata fortele, omorandu-se intre ei, fiind televizati si urmariti in direct de catre familiile lor, dar si de oamenii din Districtul 1,2,3,...,12 . Doar unul ramane in viata, care primeste o viata mai buna, lipsita de griji, ba chiar primeste in dar alimente, care pe acea vreme erau considerate delicatese: cereale, ulei, zahar.
In opinia mea, cartea merita citita, indiferent de varsta. Aceasta poate fi citata in 4-5 zile, depinde de cat timp liber aveti. Odata ce o ai in mana, nu o mai poti da jos.
Este "un roman in care ramai prins ca intr-o capcana" -The Times.
Urmatoarele volume:
2/ Sfidarea
3/ Revolta

No comments: